Bánd
Üdvözöljük Bánd község honlapján!

COVID 19 - Orvosi Tájékoztató

2020. március 25. | 09:22

Kedves Pácienseink!

A kialakult járványügyi helyzet miatt a következő javaslatokat teszem a rendelésekkel kapcsolatban:

  1. Lázas köhögős beteg (főleg időpont nélkül) ne jöjjön be a rendelőbe! Ha interneten kérnek időpontot, megjegyzésbe feltétlen írják be panaszaikat, vagy telefonon kérjenek időpontot! Időpontkérésre 12-14 óra közt van lehetőség a márkói rendelő vonalas számán: 06-88 / 271-682. Hétfőn és szerdán ezen felül még egy kolléganőm (Nagyné Balázs Adrienn) 8-10 közt tudja fogadni a hívásokat.
  2. Akinél felmerül koronavírus fertőzés gyanúja, maradjon otthonában, és telefonon kérjen segítséget! Nem a háziorvos fogja megvizsgálni, mivel nem rendelkezik sem megfelelő diagnosztikai eszközökkel, sem védőfelszereléssel!
  3. 60 éven felüli pácienseknek azt javaslom, hogy csak a halaszthatatlan vizsgálatok ügyében keressék fel a rendelőt, és lehetőleg ne üljenek a váróteremben hosszú ideig időpont nélkül! Átmeneti megoldásként keresem a lehetőségét annak, hogy egy délelőtti külön rendelési időt szánok a krónikus betegek ellátására, gyógyszerírásra. Egyben kérem őket, hogy ne halasszák az utolsó pillanatra gyógyszerírásuk időpontját, mert lehet, hogy hosszabb előjegyzés is ki fog alakulni erre az opcióra! Lehetőségük van még emailben jelezni igényüket a rendelő címén: marko.orvosirendelo@gmail.com
  4. Iskolai, óvodai igazolás ügyében olyan gyermek pácienseknél, akinek jó általános állapota nem indokolja a sürgős orvosi vizsgálatot, kérem a szülőket, hogy emailben jelezzék a már fent hivatkozott címen! A dokumentált emailes megkeresést követően utólag is fogom igazolni hiányzásukat!
  5. A márkói váróterembe kézfertőtlenítőt helyeztünk ki. Javaslom megfelelő használatát! Jelenleg adományozás útján került ki, amit ez úton is köszönünk a lakosság nevében! A folyamatos működtetése jelenleg nincs biztosítva, így szívesen fogadunk adomány formájában kézfertőtlenítőt!
  6. Kérjük a higiéniai szabályok fokozott betartását! A náthás, köhögős betegek zsebkendőbe tüsszentsenek, köhögjenek, és azt haladéktalanul dobják el! Aki teheti, szájmaszk viselésével óvja a környezetében levőket! Kerüljük az üdvözlés kontaktussal járó formáit (kézfogás, puszi)!

Kérem a pácienseink türelmét! Biztosan lesznek nehezen megoldható helyzetek, de vegyék figyelembe, hogy a meglevő forrásainkat kell a leghatékonyabban használni!