Bánd
Üdvözöljük Bánd község honlapján!

Bándi Old Timer Baráti Társaság felvonulása 2022. május 1-én

2022. május 5. | 22:33

A Bándi Old Timer Baráti Tarsaság és a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület retro autós túrát szervezett május elsején. A túra résztvevői a Balaton-felvidék szépségében gyönyörködhettek, 12 oldtimer autóval a Bánd-Herend-Szentgál-Nagyvázsony-Mencshely-Dörgicse-Vászoly-Balatonszőlős-Cseri kastély-Tótvázsony-Bánd útvonalon.


A már hagyományos május elsejei túrára Hadobás József vezetésével, több napos felkészítéssel szép és üzemképes állapotba hozták az oldtimer autókat. Öreg Ladák, VW Bogár, kis Polski, BMW, Moszkvics, Mercedes, Skoda 1000MB, Wartburg, parancsnoki UAZ, Latvia és Robur kisbusz is előkerültek a garázsból a jeles alkalomra.


Az autós Majálisozók - amellett, hogy kiválóan érezték magukat és a szabadban piknikeztek a Cseri kastélyban, Tótvázsonyban pedig egy jót fagyiztak - célja az volt, hogy az öreg járgányokkal gond nélkül végig autózzák a 90 kilométeres túrát. Ezt a feladatot teljesítették is, a túra elején két autónál felmerülő műszaki hibát pedig sikeresen elhárították Herendnél. A közel 40 fős autós csapat néhány tagja a retro hangulat jegyében régi munkásőr, rendőr, illetve katona egyenruhát húzott magára.

A baráti társaság elhatározta, hogy ezentúl aktívabban is részt vesznek a járművek megőrzésében és bemutatók megtartásában.