Bánd
Üdvözöljük Bánd község honlapján!

Kilencvenöt éves lett Bánd legidősebb lakója

2020. november 28. | 19:48

Bánd legidősebb lakóját, a 95 éves Édl Mihálynét köszöntötte születésnapja alkalmából a lányáéknál Herenden, Steigervald Zsolt polgármester, aki egy nagy csokor virággal és a Miniszterelnök által aláírt emléklappal érkezett.

Az ünnepelt nagy örömmel fogadta a vendéget, és a sajtó képviselőjét, akinek örömmel újságolta el, hogy előző nap égtek a telefonvonalak, és 21 -en gratuláltak a születésnapján. A három gyermekes, 95 éves asszonynak egyébként 10 unokája és 10 dédunokája van, akik közül a legidősebb 21 éves, a legkisebb pedig negyedik osztályos.

Eszti néni a férje halála óta, már 42 éve egyedül él Bándon. Most, a fűtési időszakot tölti Herenden, hogy ne kelljen a tűzifával bajlódnia. Szeretett otthonába tavasszal készül majd visszamenni, amikor az emberek amúgy is nyitottabbak, lehet jönni-menni és jókat beszélgetni a szomszédokkal.

A születésnapos az egészségi állapotával kapcsolatban úgy fogalmaz, hogy nagyjából jól van, csak a lábai fájnak egy kicsit, mert sokat járt már rajtuk. Ennek ellenére, amit csak lehet megcsinál maga körül, és a jelen körülmények között is rendszeresen sétál a hét méter hosszú teraszon. Oda-vissza hússzor végig járja azt, ha jó idő van naponta többször is.

A korához képest ragyogó szellemi és fizikai állapotban lévő ünnepelt, a mindennapokat tévé nézéssel és varrogatással tölti. Szereti a híreket, a filmeket, a vidám műsorokat és szívesen varrogat. Büszkén mutatja két, éppen most készülő gobelin munkáját, amelyek kivarrása két hétbe telik, ha szorgalmasan dolgozik rajtuk. A beszélgetés végén elárulja azt is, hogy hosszú életének titka a békesség és a szeretet, amit nekünk fiatalabbaknak érdemes megszívlelnünk.

A kép és írás forrása: VEOL a Veszprém megyei hírportál